Zeytin

Doğal yöntemlerle fermantasyona alınan sofralık zeytinler su, protein, yağ, selüloz, fosfor, kükürt, kalsiyum, klor, demir, bakır, A, C, E vitaminlerinden meydana gelmiştir. Zeytinin et kısmında %10-25, çekirdeğinde %25-50 oranında yağ bulunur. Zeytin doğanın lezzet mucizesidir. Gemlik çeşidi zeytinler küçük çekirdekli ve bol etlidir. Etli kısmı çekirdekten kolayca ayrılır. Bileşenlerinden de anlaşıldığı üzere çok sağlıklı bir meyvedir.

Zeytinyağı

Zeytin ağacının meyvelerinin sıkılması ile elde edilen, hiçbir kimyasal işlem görmeden doğal hali ile tüketilebilen, oda sıcaklığında sıvı olan benzersiz bir sağlık deposudur. 100 gr zeytinyağı 30 mg E vitamini içermektedir.

Zeytinyağı sağlıktır, güzelliktir. Birçok hastalık riskinin azaltılmasında etkili olduğu bilinen zeytinyağı, A, D, E ve K vitaminleri, tokoferol, kalsiyum ve magnezyum gibi minerallerle, insan metabolizması için gerekli birçok proteini de içermektedir.

Yapısında bulunan kuvvetli antioksidanlar (polifenollerin) ve içeriğindeki Oleuropein adlı madde, hücreleri yenileyerek bazı kanser türlerine karşı da hücreleri korur. Zeytinyağı kardiyovasküler sisteminde iyi huylu kolesterolü, HDL'yi yükseltip, kötü huylu kolesterolü LDL'yi düşürmesi ile kalp sağlığı için vazgeçilmez bir besindir. Kandaki kolesterol miktarını azaltıp damar tıkanıklığı ve yüksek tansiyon riskini aza indirdiği bilimsel açıdan kanıtlanmıştır.

Kemik oluşumunu olumlu yönde etkileyerek vücudun iskelet yapısını güçlendirir. Bu özelliği ile bir yandan büyümeye yardımcı olduğu için çocuklar, öte yandan da kemik erimesini frenlediği için erişkinler; özellikle de osteoporoz riski olan kadınlar için çok yararlıdır.

Mide tarafından hazmı en kolay yağ olduğu için vücudun mineral ve vitaminleri almasını da kolaylaştırır. Mide asidini azaltır, mide tarafından en iyi tolere edilen yağdır.  Mide çeperini mide asitlerine ve ülsere karşı korumaktadır.

Beslenme uzmanları, zeytinyağının yapısında bulunan E vitamininin, karaciğer, damar çeperleri, alyuvarlar, adaleler ve beyin gibi önemli dokular üzerinde koruyucu etkisi olduğunu söylemektedirler. Bu önemli gıda aynı zamanda vücut hücrelerinin yenilenmesinde de önemli rol oynar ve bu nedenle de insan vücudunda yaşlanmayı geciktirir ve beyin fonksiyonları üzerindeki olumsuz etkileri azaltır.

Zeytin Ezmesi

Doğal yöntemlerle salamura edilmiş ve sofralık nitelikteki zeytinlerden üretilmekte, , zeytin ve zeytinyağında bulunan bütün besin maddelerini içermektedir.  Püre haline getirilen zeytine çeşitli baharat ilavesi yapılarak hazırlanmaktadır.

Zeytinde ve zeytinden üretilen zeytinyağında ve ezmede; oleik asit, E vitamini, hidrokarbonlar, linolik, palmitik ve stearik asitler mevcuttur. Oleik asit insan bünyesinin kendisinin yapamadığı ve dışardan almak zorunda olduğu bir maddedir. Zeytin ve zeytinden yapılan ürünlerde (zeytin ezmesi, zeytinyağı vb) bolca bulunur. Linolik asit ise kötü huylu kolesterolü düşürücü bir etkiye sahiptir. E vitamini dokuların yaşlanmasını önler ve beyin fonksiyonlarını korur.  Karaciğeri çalıştırır. Gastrit ve ülsere karşı koruyucudur. Oleik asit, süt veren annelerde bebeğin sinir dokularının gelişmesini sağlar.

Zeytin hem bir lezzet hem de bir sağlık kaynağıdır...

Ürünlerimize ulaşmak için linke tıklayınız.