İZSİAD 2 Bin 150 Fidana hayat veriyor

İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD),  İzmir-Çeşme otoyolunda ağaçlandırma çalışması yapmak  üzere Ege Orman Vakfı ile iş birliği protokolü imzaladı. İmzalanan protokolle ; İzmir-Çeşme otoyol kenarında bir parselde 2150 fidan İZSİAD adına  yeşerecek.

İzmir’den Çeşme’ye doğru gidiş yönünde, Zeytinler ile Alaçatı gişeleri arasındaki bir parselde İZSİAD adına  gerçekleştirilecek 2150 fidanlık ağaçlandırma çalışması  için İZSİAD ile Ege Orman Vakfı iş birliği protokolü imzaladı. Protokolü İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, İZSİAD Danışma Kurulu Başkanı Alaattin Yüksel ve Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Perihan Öztürk birlikte imzaladı.

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, bir orman kurma fikrinin çok daha önceden oluştuğunu, ancak bu yaz yaşanan orman yangınları sebebiyle bütçelerini Manavgat ve diğer bölgelerdeki yangınlara müdahale için kullandıklarını ifade ederek, “Öncelik yangınları söndürmekti. Şimdi yeni ormanlar yaratmak için harekete geçiyoruz” dedi.

Küçükkurt: “Gelecek nesillere yeşil İzmir bırakmalıyız”

Ege Orman Vakfı’nın bu konuda son derece etkili ve doğru çalışmalar yürüttüğüne dikkat çeken İZSİAD Başkanı Küçükkurt, “Bu proje ile İzmir Çeşme Otoyolu’nda toplam 2 bin 150 fidana hayat vereceğiz. Gelecek nesillere daha yeşil bir İzmir bırakmak, doğal güzellikleri bozulmamış bir kent yaratmak ana hedefimiz” dedi.

Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Perihan Öztürk; İzmir-Çeşme otoyol kenarında Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü iş birliği ile devam eden ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Öztürk; İZSİAD adına ağaçlandırma yapılacak parselde

Çeşme bölgesinin doğal yapısına uygun olarak 750 adet kara mavi servi, bin adet kızılçam, 200 adet fıstık çamı ve 200 adet aşılı mavi servi fidanı dikileceğini ifade etti.

Yüksel: “Çorak yerlere fidan dikeceğiz”

İZSİAD Danışma Kurulu Başkanı Alaattin Yüksel ise orman yangınları ile Türkiye olarak önemli bir miktarda orman zenginliğimizi kaybettiğimizi vurgulayarak, “Biz çorak bölgeleri ağaçlandırarak orman zenginliğimizi arttırmak istiyoruz. Bu anlamda Ege Orman Vakfı’nın rehberliği ve öncülüğü önemli” diye konuştu.