Oral Matbaa'dan Çeşme otoyoluna 2 bin 400 fidan

1979 yılından bu yana faaliyet gösteren İzmir’in köklü firmalarından Oral Etiket Baskı Ambalaj San. ve Tic. Ltd. Şirketi sahipleri Nural Oral ve Gökhan Oral, Ege Orman Vakfı  ile işbirliği yaparak İzmir-Çeşme otoyolunda 2 bin 400 fidana can verdi. İzmir-Çeşme otobanında Oral Matbaa adına yeşerecek 2 bin 400 fidan için firma sahipleri Nural Oral, Gökhan Oral ve şirket çalışanlarının katılımı ile fidan dikim töreni düzenlendi.

Fidan dikim töreninde konuşan Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol,  ''İzmir-Çeşme otoyolunda Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü işbirliği ile devam eden ağaçlandırma çalışmamıza  2 bin 400 fidanla katkıda bulundunuz. Ben Ege Orman Vakfı adına katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.'' dedi.

Oral Etiket Baskı Ambalaj San. ve Tic. Ltd. Şirketi sahiplerinden Nural Oral: “Bütün çalışanlarımızla birlikte bu mutlu günde beraber olmaktan gurur duyduk. Doğaya katkılarımız önümüzde ki yıllarda da devam edecek.'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, Nural Oral'a plaket takdim etti ve son fidanlar toprakla buluşturuldu.

İzmir-Çeşme Otobanı Ağaçlandırma Çalışması hakkında: Ege Orman Vakfı’nın yaklaşık üç yıl önce başlayan ve devam eden İzmir-Çeşme otobanı ağaçlandırma projesinde şu ana kadar 35 parselde toplam 156 bin  fidan dikimi tamamlandı.

Şu an 18 parselde devam eden ağaçlandırma projesinde; damlama sulama sistemleri kurularak sulama yapılıyor. Fidan bakımları 5 yıl boyunca Ege Orman Vakfı tarafından yapılacak.

Yapılan ağaçlandırma çalışması ile İzmir-Çeşme otobanında yol kenarları daha yeşil olacak. Otoyolda seyahat eden araçların atmosfere saldığı karbon emisyon miktarı da ağaçlandırma sayesinde azalacak.