Selin Ergan Fidanlarda Yaşayacak

9 Ağustos 2013 yılında Urla'da geçirdiği trafik kazası sonucu 21 yaşında iken hayatını kaybeden Celal Bayar Üniversitesi Kimya Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Selin Ergan için ailesi ve arkadaşları Ege Orman Vakfı ile işbirliği yaparak koru oluşturdu. Kemalpaşa-Nazarköy ağaçlandırma sahasında oluşturulan 500 fidanlık koru için düzenlenen törene Selin Ergan'ın annesi Sevim Çapar, ailesi ve arkadaşları  katıldı.

Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili, Kemalpaşa-Nazarköy ağaçlandırma sahasında İzmir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bilgili, ''Yitirdiklerimizi bir fidan da bin yıl yaşatmak düşüncemize sahip çıkan tüm doğaseverlere teşekkür ederiz. Selin burada 500 fidanda yaşayacak.'' dedi.

Selin Ergan’ın annesi Sevim Çapar: “Selin bütün hayatını zaten bir Melek gibi yaşadı; çok sevilen, naif, kibar, çok duygusal, merhametli ve vefalı bir çocuktu. Doğaya, hayvanlara çok düşkündü. Kelimelerle anlatabilmek, satırlara sığdırabilmek mümkün değil tabii ki. Benim tek evladım ve her şeyimdi. Hala da öyle.  Kızım için en büyük hayallerimden biri de; bir  koru oluşturabilmek idi. Burada  yaşayan her canlı biliyorum ki Selin’le can bulacak…” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili, aileye plaket takdim etti ve fidanlar Selin anısına toprakla buluşturuldu.