Ege Orman Yola Devam

1995 yılında  “Gelecek kuşaklar orman yok demesin” sloganı ile kurulan ve kurulduğu günden bu yana yaptığı  ağaçlandırma çalışmaları ile İzmir’in gururu olan Ege Orman Vakfı 2015 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi.

21 yıldan bu yana doğaseverlerin katkıları ile milyonlarca fidanın ağaç olup ormana karışmasını sağlayan Ege Orman Vakfı 2015 yılı Olağan Genel Kurul toplantısında haklı gururunu üyeleri ile paylaştı.

Genel Kurul Toplantısına Ege Orman Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bakioğlu, yönetim kurulu üyeleri, genel kurul üyeleri, Vakıf çalışanları ve gönüllüleri katıldı.Genel Kurulda Vakfın 2015 yılı faaliyetleri hakkında bilgi verilerek değerlendirme yapıldı.

Vakıf Başkanı Cem Bakioğlu; 21  yılda ağaçlandırma ve eğitim faaliyetlerinin yanında, Vakfa gelir getirecek Zeytinlik İşletmesini, Güneş Enerji Santralini kurduklarını ve 2015 yılında da AB’den destek  alan iki projeyi hayata geçirdiklerini  söyledi.

Bakioğlu, AB’den destek alan ilk proje ile gıda sektöründe üç meslekte mesleki sınav ve belgelendirme merkezi kuracaklarını, diğer proje ile de iş dünyasında çevresel ayak izi etiketi konusunda pilot şirket uygulamaları yapılacağını belirtti.

Bakioğlu, 2015 yılı içinde toplam 2.163.729,40 TL gelir elde ettiğini, bunun %79’u olan 1.701.786,20 TL’sinin amaca yönelik, % 21’lik bölümü  338.159,79  TL’sinin de genel yönetim giderlerine yönelik sarf edildiğini söyledi.

Vakıf yöneticileri, 2015 yılında yapılan çalışmaları ayrıntılı olarak sunum yaparak anlattı.

Toplantıda Vakfın yönetim kurulu ve murakıp raporları okundu, müzakeresi ve kabulü yapıldı, 2015 yılı bilanço ve kar/zarar hesapları okundu ve kabul edildi. Vakfın yönetim ve denetim kurulları ibra oldu. Vakfın yönetim kurulu Cem Bakioğlu(başkan), Erol Narin, Şükrü Kayabaşı, Mehmet Yanık, Zekeriya Tanık, Bülent Akgerman, Ataman Bükey, Sertaç Bakioğlu ve Selçuk Borovalı; denetim kurulu olarak İsmail Hakkı Kesirli ve Sayhan Onat’a yetki verildi.

Genel kurul katılanların dilek ve temennileriyle son buldu.