Ege Orman Vakfı BM konferansına katıldı

Türkiye’nin ev sahipliği yapmakta olduğu ilk uluslararası Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi 12. Taraflar Konferansı (UNCCD COP12) Ankara ATO Kongre Merkezi’nde 195 ülkeden temsilcilerin  katılımı ile yapıldı.


 
BM’nin  gerekli gördüğü koşulları sağlayarak taraflar topluluğunda yer almaya hak kazanan; başka bir deyişle akredite olan  sivil toplum örgütlerinin katılabildiği COP12 çerçevesinde düzenlenen “ Çölleşme İle Mücadele’de STK ların Rolü ve İstihdam” ile “ Çölleşme İle Mücadelede Halkın Bilinçlendirilmesi “ konularındaki oturumlarda, Ege Orman Vakfı’da  sahip olduğu tecrübelerini, iyi uygulamalarını, başarı öykülerini üç ayrı sunum yaparak katılımcılarla paylaştı.

Ege Orman Vakfı Gönüllü, Eğitim ve Projelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili ile Dış İlişkiler ve Proje ekibinden Merve Genç sunumlarında; arazi bozulumu, çölleşmeyle mücadele, doğal kaynakların korunması ve kullanılması dengesi, su kullanımı, kuraklık, eğitim ve bilinç oluşturma, kırsalda istihdam gibi geniş bir alanda Vakıfça  yapılmış olan iyi uygulama örneklerini  anlattı.

Ege Orman Vakfı’nın sunumu katılımcılar tarafından ilgi ile dinlendi ve yapılan çalışmalar büyük beğeni topladı.