BM ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE 12. Taraflar Konferansı 12-24 Ekim 2015 de Ankara’da yapılacak.

Ankara İlk defa böyle büyük bir Taraflar Konferansına ev sahipliği yapacaktır.Bu son derece önemli bir platform olarak değerlendirilmekte ve Türkiye’nin sahip olduğu tecrübelerin, iyi uygulamaların, başarı öykülerinin ve çıkarılan derslerin sunulması için bir fırsat olarak görülmektedir

Ayrıca akredite STK tarafından açılacak stantlar ülke ve STK görünürlüğüne katkı verecek çalışmaların gerek ulusal, gerekse uluslar arası seviyede duyurulması için bir araç olacaktır.

Bm çölleşme ile mücadele 12. taraflar konferansı

BM ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE 12. Taraflar Konferansı 12-24 Ekim 2015 de Ankara’da yapılacak.

Ege Orman Vakfı’nın  Birleşmiş Milletler 12. Taraflar Toplantısında temsil edilmek ve gözlemci olmak üzere akreditasyon için yaptığı ön başvuru kabul edildi.

  • 1992 yılında 108 i devlet Başkanlığı seviyesinde olmak üzere 172 ülkenin katılımı ile Rio Zirvesi gerçekleştirildi. Zirvede 21. yüzyıl için haritası niteliğinde imzaya açılan Çölleşme İle Mücadele Sözleşmesi ( UNCCD) 17 Haziran 1994 de 115 Ülkenin imzası ile Paris'te kabul edildi.
  • Taraflar Konferansı COP 12 dönem başkanlığı 2 yıl süre ile Türkiye tarafından yürütülecektir.
  • Dünya’dan 5000 kişinin katılımı bekleniyor,
  • Taraf Ülkeler Bakan düzeyinde temsil edilecekler.
  • Resmi toplantılardaki etkinliklerinin yanı sıra STK’ların yan etkinliklerde faaliyet gösterecektir. STK’lar ile “Açık Diyolog Oturumları” düzenlenecek ve aktif olarak süreç içerisinde yer almaları sağlanacaktır.
  • Sivil Toplum Örgütleri Taraflar Konferanslarında kilit rol oynamakta, ülkeler düzeyinde BM program ve politikalarında rol oynayan, sözleşmenin vazgeçilmez partnerleri arasında yer almaktadır. Sözleşme (UNCCD), Taraflar Konferanslarında STK’lara sadece katılımcı olarak değil, sözleşmenin uygulanması ve karar alma süreçlerinde de yer alma imkânı sunmaktadır. Böylece bulundukları bölge de temsil ettikleri sektörün sesini toplantılarda duyurabilmektedirler.