''Yüzüncü Yıl Ormanları”nda 700 bin fidan yeşerecek

Gelecek kuşaklar Orman yok demesin mottosu ile 28 yıldır Ege Bölgesi ile birlikte Türkiye’nin pek çok ilinde ağaçlandırma ve çevresel farkındalık eğitim çalışmaları gerçekleştiren Ege Orman Vakfı “Yüzüncü Yıl Ormanları”nı oluşturdu. Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına Ülkemizin 7 bölgesinde doğa dostlarının destekleri ile oluşturulan “Yüzüncü Yıl Ormanları”na toplam 700 bin fidan dikildi.

Ege Orman Vakfı, Cumhuriyetimizin 100. Yılını Manisa-Soma-Işıklar sahası “Yüzüncü Yıl Ormanları”nda ekip olarak gönüllüleri ile birlikte fidanları toprakla buluşturarak büyük bir coşku ile kutladı.

Vakıf gönüllüsü ve bağışçısı değerli sanatçı Gökhan Türkmen ve GTR Müzik ekibinin de katıldığı etkinlikte Türkmen’e Yüzüncü Yıl Ormanları’nda adına dikilmiş yüz fidanın sertifikası takdim edildi.

Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Perihan Öztürk yaptığı konuşmada; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Cumhuriyetimizin 100. yılının hatırasını yaşatmak üzere 7 bölgemizde 700 bin fidan ile “Yüzüncü Yıl Ormanları”nı sizlerle birlikte oluşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz..

Adana Kozan, Adıyaman-Kahta, Elazığ- Maden, Eskişehir Gökçekısık, Giresun-Bulancak, İzmit Taşköprü /Derince, Manisa-Gördes, Manisa Soma Işıklar ağaçlandırma sahalarında Yüzüncü Yıl Ormanları”nda yeşerecek 700.000 fidan ile Cumhuriyetimizin 100. Yılını geleceğe taşıyoruz. Kökleri Cumhuriyetimiz gibi güçlü, yarınlara hayat verecek Yüzüncü Yıl Ormanları’nın oluşturulmasına destek veren tüm bağışçılarımıza, gönüllülerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bu özel günde bizi yalnız bırakmayan değerli sanatçımız Sayın Gökhan Türkmen ve GTR Müzik Ailesi’ne de yürekten teşekkür ederiz.

Yüzüncü Yıl Ormanları; toprağa bereket, geleceğe nefes, Cumhuriyetimizin 100. yılına gurur dolu bir armağan... Bir hayali gerçekleştirmenin mutluluğuyla fidanları toprakla buluşturuyor, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da yeni orman alanlarının oluşturulması için çalışmalarımızı sürdüreceğimize söz veriyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun. Nice yüzyıllara” diye konuştu.

Vakıf gönüllüleri büyük bir coşku ile Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına fidanları toprakla buluşturdu.