Ege Tıp 1979 Mezunlarından doğaya anlamlı katkı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 1979 mezunları Ege Orman Vakfı işbirliği ile, Bornova-Naldöken mevkiinde 514 fidanlık koru ve Çeşme-Çiftlikköy mevkiinde 125 fidanlık sakız korusu oluşturdu.

Koruların  oluşmasına  öncülük eden Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 1979 mezunlarından Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Namık Demir, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berrin Durmaz ve 1979 mezunları Çeşme-Çiftlikköy’de oluşturdukları sakız korularını ziyaret etti.  Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, sakız ağaçlandırma sahasında İzmir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gençol, doğaya katkılarından dolayı teşekkür ederek  1979 mezunları adına Prof. Dr. Namık Demir ve Prof. Dr. Berrin Durmaz’a  plaket takdim etti.

Mezunlar adına konuşan Prof. Dr. Namık Demir : ''Mustafa Bafalı arkadaşımızın  orman oluşturma  fikrini  ortaya atmasıyla birlikte harekete geçtik.  Berrin arkadaşımızla beraber bu organizasyonda yer alabiliriz dedik. Ve sağ olsunlar tüm sınıf arkadaşlarımızın desteği ile biri sakız korusu olmak üzere iki koru oluşturduk. Önümüzde ki yıllarda da Ege Orman Vakfı ile yeni ormanlar oluşturmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.” dedi.

Konuşmaların ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi  1979 mezunları hep birlikte sakız  fidanlarını toprakla buluşturdu.