“Paramı Yönetebiliyorum” 500 fidana can verdi

10 yıldır devam eden “Paramı Yönetebiliyorum Projesi” kapsamında; Türkiye’de 15-30 yaş arası gençler için, kişisel mali kaynaklarını bütçelemelerine ve finans hizmetlerini doğru kullanmalarına destek olacak bir eğitim olanağı sunan Habitat Derneği, Visa Türkiye ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı UNDP’den oluşan üç kuruluş bir araya gelerek Ege Orman Vakfı işbirliği ile İzmir-Kınık-Cumalı Köyü ağaçlandırma sahasında  500 fidana hayat verdi.

Ağaçlandırma alanında Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, Habitat Derneği Finansal Bilinç Programı Eğitim Koordinatörü Fatih Görünü, BilinçProgramı Direktörü Hande Kılıç, Visa Türkiye Kurumsal ve Sosyal Sorumluluk İtibar Yöneticisi Alev Şaman ve UNDP Program Müdürü Hansın Doğan ileHabitat Derneği üyelerinin katılımı ile fidan dikim töreni düzenlendi.

Törende konuşan Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, Kınık-Cumalı Köyü  ağaçlandırma sahasında İzmir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ileyapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gençol, doğaya katkılarından dolayı proje ortaklarına teşekkür ederek plaket takdim etti.

Habitat Derneği Finansal Bilinç Programı Eğitim Koordinatörü Fatih Görünü: ''Paramı Yönetebiliyorum projesi olarak Türkiye'de ki finansal okur-yazarlık oranının arttırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Türkiye'de 81 ilde bulunan gönüllü eğitmenlerimizle yerellerde kalkınma odaklı eğitimler veriyoruz . 10 yıldır proje devam ediyor ve 1 milyonu aşkın gence ulaştık yüz yüze. Projenin hem temsili açısından hem de emekveren gönüllülerimizin birer fidanı olması açısından böyle bir organizasyon düşündük. Biz de sizlere çok teşekkür ederiz.'' dedi.

Konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluşturuldu.