Fuar'da Ege Orman Vakfı Akademi rüzgarı


Sekizinci “Olivtech Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı”na katılan Ege Orman Vakfı Akademi’nin standı  katılımcılardan yoğun ilgi gördü.  Stantta sektör temsilcilerine Ege Orman Vakfı Akademi’nin faaliyetleri anlatıldı.

Ege Orman Vakfı Akademi yetkilileri; “Avrupa Birliği tarafından desteklenen,  Merkezi Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilen ve TÜRKAK tarafından akretide edilen Ege Orman Vakfı Akademi 2018 yılında faaliyete geçti. Pancar’da bulunan Ege Orman Vakfı Zeytin ve Zeytinyağı Tesisleri’nde Sınav ve Belgelendirme Merkezi kuruldu.  Zeytinyağı Üretim Operatörü, Fermente Üretim Operatörü ve Tadımcı meslekleri Ege Orman Vakfı Akademi tarafından yapılacak sınavın ardından belgelendirilecek. Böylelikle  sektöre kaliteli ve nitelikli binlerce insan kazandırılacak.” diye konuştu.

Standı ziyaret eden  Muğla Seydikemer Korubükü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden yaklaşık 70 kadar kadın Ege Orman Vakfı Akademi'nin sınav ve belgelendirme faaliyetlerini büyük bir ilgi ile dinledi.

Hollandalı aşçı, fotoğrafçı, televizyon  programları  ile gündemde olan Wilco van Herpen’da Ege Orman Vakfı Akademi'nin standını ziyaret ederek projeler hakkında bilgi aldı. Projelerden çok  etkilendiğini ifade eden Herpen,  fuar ziyaretçilerine özel olarak yaptığı zeytin çorbası için Ege Orman Vakfı'nın yeşil ve siyah zeytin ezmelerini kullandı.