Ege Deniz Tekstil 9 yılda 9 bin fidana can verdi.

Organik pamuktan hazır giyim, iplik, kumaş üretimi ve ihracatı yapan Egedeniz Tekstil A.Ş., Ege Orman Vakfı işbirliği ile dokuzuncu  bin fidanlık korusunu Soma-Büyükgüney ağaçlandırma sahasında oluşturdu. Egedeniz Tekstil A.Ş., üretim faaliyetleri sonucu atmosfere salınan sera gazlarının neden olduğu karbon ayak izini ölçüyor ve telafisi için sürdürülebilir olarak 9 yıldır Ege Orman Vakfı ile birlikte ağaçlandırma çalışmalarında bulunuyor. Ağaçlandırma sahasında düzenlenen fidan dikim törenine yaklaşık 200 kişi katılarak son fidanları dikti.

Törende konuşan Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, Soma-Büyükgüney ağaçlandırma sahasında Akhisar Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gençol,''Sizlerle birlikte bu sene 9. yıl. Şimdiye kadar 9 bin fidan dikimi gerçekleştirdik sizlerin katkıları ile. Doğaya katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Ege Deniz Tekstil Genel Müdürü Ferdi Kaygusuzer , sürdürülebilir olarak doğaya destek verdiklerini ve başlıca amaçlarının çocukların doğaya sevgisini ve saygısını arttırmak olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, Ege Deniz Tekstil Genel Müdürü Ferdi Kaygusuzer'e günün anısına plaket takdim etti ve son fidanlar toprakla buluşturuldu.