Osman Naci Korzay anısına 2000 fidan

İzmir-Çeşme otoyolunda bir parselde O. Naci Korzay anısına yeşerecek 2000 fidan için Korzay Ailesi  ve yakınlarının katılımı ile fidan dikim töreni düzenlendi. 

Törende konuşan Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, İzmir-Çeşme otoyol kenarında Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü işbirliği ile devam eden ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Gençol, “Yitirdiklerimizi fidanlarda yaşatma düşüncemize sahip çıktığınız için teşekkür ederiz.” diyerek Merhum O. Naci Korzay’ın eşi Aynur Korzay, kızları Sevdiye Seda Çakmak ve Esma Ceyda Dibek’e plaket takdim etti.

Merhum O. Naci Korzay'ın eşi Aynur Korzay ; ''Doğayı çok seviyordu. Her tarafa ağaç dikiyordu. Onun anısına en sevdiği şeyi yapmak istedik. Çok şükür yapabildiğimiz için teselli buluyoruz.'' dedi.

Konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluştu.  

İzmir-Çeşme Otobanı Ağaçlandırma Çalışması hakkında: Ege Orman Vakfı’nın yaklaşık dört yıl önce başlayan ve devam eden İzmir-Çeşme otobanı ağaçlandırma projesinde 35 parselde toplam 155 bin 865 fidan dikimi tamamlandı.

Ağaçlandırma projesinde; damlama sulama sistemleri kurularak sulama yapılıyor. Fidan bakımları 5 yıl boyunca Ege Orman Vakfı tarafından yapılacak.Yapılan ağaçlandırma çalışması ile İzmir-Çeşme otobanında yol kenarları daha yeşil olacak. Otoyolda seyahat eden araçların atmosfere saldığı karbon emisyon miktarı da ağaçlandırma sayesinde azalacak.