İzmir Amerikan Koleji 2100 fidana can verdi

Okul Müdürü Didem Erpulat ve Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol’un  imzaladığı protokolle ; İzmir-Çeşme otoyol kenarında bir parselde 2100 fidan Özel İzmir Amerikan Koleji adına  yeşerecek.
 
Özel İzmir Amerikan Koleji'nde düzenlenen protokol imza törenine, Okul Müdürü Didem Erpulat, Okul Aile Birliği Başkanı Hakan Tümtürk, Okul Aile Birliği’nden Ziynet Öndoğan,  Arzu Kınay ve Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol ile Genel Müdür Yardımcısı Perihan Öztürk katıldı.


İzmir-Çeşme otoyol kenarında Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü işbirliği ile devam eden ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgi veren Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol; Özel İzmir Amerikan Koleji’nin,  Vakfın  ağaçlandırma çalışmalarına uzun zamandır  destek olduğunu ve daha önceki yıllarda toplam 8 bin 618 fidana can verdiğini belirtti.

Özel İzmir Amerikan Koleji Okul Müdürü Didem Erpulat; İzmir Amerikan Koleji’nin kuruluşunun 140. Yılında Okul Aile Birliği ile ortaklaşa gerçekleştirilen bu önemli projede, öğrenciler, veliler ve mezunların destekleriyle yeni fidanları doğaya kazandıracakları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından  2100 fidanlık ağaçlandırma çalışması için imzalar atıldı.

İzmir-Çeşme Otobanı Ağaçlandırma Çalışması hakkında: Ege Orman Vakfı’nın yaklaşık dört yıl önce başlayan ve devam eden İzmir-Çeşme otobanı ağaçlandırma projesinde 35 parselde toplam 155 bin 865 fidan dikimi tamamlandı.Ağaçlandırma projesinde; damlama sulama sistemleri kurularak sulama yapılıyor. Fidan bakımları 5 yıl boyunca Ege Orman Vakfı tarafından yapılacak.Yapılan ağaçlandırma çalışması ile İzmir-Çeşme otobanında yol kenarları daha yeşil olacak. Otoyolda seyahat eden araçların atmosfere saldığı karbon emisyon miktarı da ağaçlandırma sayesinde azalacak.