Nezihe Muhiddin fidanlarda yaşayacak

Hayatını kadın hakları mücadelesine adamış, yazar,felsefeci, 1924 yılında Türk Kadınlar Birliği’ni kuran ve başkanlık yapan  Nezihe Muhiddin anısına Türk Kadınlar Birliği Bayraklı Şubesi, Ege Orman Vakfı işbirliği ile koru oluşturdu. Tire-Yeğenli ağaçlandırma sahasında oluşturulan 727  fidanlık koruda  Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Avukat Sema Kendirci Uğurman, Bayraklı Şube Başkanı Nihal Bulmamış, şube başkanları ve üyelerin  katılımı ile fidan dikim töreni düzenlendi.


Fidan dikim töreninde konuşan  Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Perihan Öztürk , Tire Yeğenli ağaçlandırma sahasında İzmir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Öztürk; Türk Kadınlar Birliği’nin kurucusu Nezihe Muhiddin’in fidanlarda yaşayacağını söyledi. Öztürk; doğaya katkılarından dolayı teşekkür ederek Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Avukat Sema Kendirci Uğurman’a plaket takdim etti.


Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Avukat Sema Kendirci Uğurman; “Türk Kadınlar Birliği Cumhuriyet’ten sonra kurulan ilk, tek ve en büyük kadın örgütü. Ve ülke aydınlığı için Atatürk'ün yanında mücadele etmiş bir kuruluş. Birliğimizin kurucusu,  öncüsü Nezihe Muhiddin’e vefa göstermek tabi ki bizim işimiz. Vakıf olarak sizin buna destek vermeniz ile bu birliktelikle bu korunun oluşması bizim için çok anlamlı ve çok değerli. O açıdan çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


Türk Kadınlar Birliği Bayraklı Şube Başkanı Nihal Bulmamış; “''Bu bir hayaldi gerçek oldu. Gerçekten çok mutluyuz. Burada çalışan tüm üye arkadaşlarıma, destek veren şube başkanlarıma, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği ve Güçbirliği arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Nezihe Muhiddin'in ruhuna değsin. Nezihe Muhiddin'ler yetiştiğine inanıyordur inşallah.''' dedi.  


 Konuşmaların ardından fidanlar Nezihe Muhiddin anısına toprakla buluşturuldu, can suları verildi.