Güneş Tuba Yenigün Adalı fidanlarda yaşayacak

TEB 3. Bölge İzmir Eczacı Odası; İzmir Eczacı Odası’nda bilgi işlem sorumlusu olarak çalışan ve 41 yaşında ikinci çocuğunun doğumunun ardından geçirdiği ameliyat sonrası hayatını kaybeden Güneş Tuba Yenigün Adalı anısına Ege Orman Vakfı ile işbirliği yaparak koru oluşturdu.

Tire-Yeğenli ağaçlandırma sahasında oluşturulan 500 fidanlık koru için İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, yönetim kurulu üyeleri, merhume Adalı'nın eşi Dr. Berkant Adalı oğlu Çağan Berk ve ailenin katılımı ile fidan dikim töreni düzenlendi.

Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, Tire Yeğenli ağaçlandırma sahasında İzmir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gençol, İzmir Eczacı Odası’nın  yıllardır Vakfın ağaçlandırma projelerine destek verdiğini ve daha önceki yıllarda dikilen fidanların  ağaç olup orman karıştığını söyledi. Gençol; “Bugünde kaybettiğimiz Güneş Tuba Yenigün Adalı adına bir koru oluşturuldu. Fidan dikerken üzüntülerimizi de paylaşmış oluyoruz. Yitirdiklerimizi fidanlarda yaşatıyoruz.” diye konuştu.

İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan: 'Biz vefalı bir meslek örgütüyüz.Belki de olması gerekeni yapıyoruz. Zamansız kaybettiklerimize çok üzülüyoruz. Onların anısını yaşatacak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Sevgili Güneş çok erken veda etti bize. Eczacı Odası’nda Güneş'in adı yaşamaya devam ediyor. Buda bizim geleneğimiz.Odamızın kuruluş yıl dönümleri, kaybettiğimiz tüm meslektaşlarımız ve sevdiklerimiz ile ilgili odaya emek verenlerle ilgili böyle koruluklar oluşturuyoruz. Aldığımız plaketlerin sayısı 18'i buldu odamızda plaketlerden de minik bir koru oluştu bununla da gurur duyuyoruz. Hem İzmir ve çevresinde doğaya katkıda bulunuyoruz, hem de sevdiklerimizi, anılarını korularda yaşatıyoruz.'' dedi.

Konuşmaların ardından Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan ve merhume Güneş Tuba Yenigün'ün oğlu Çağan Berk'e günün anısına plaket takdim etti ve fidanlar toprakla buluşturuldu, can suları verildi.