Sakız fidanları şehitlerimiz anısına yeşerecek

 “Sakıza bir damla da bizden” sloganı ile düzenlenen konserde usta müzisyen  İlhan Şeşen ve dünyaca ünlü Piyanist  Burçin Büke birlikte sahne almıştı. Konserden elde edilen gelirle dikilen yüz sakız fidanı; o günlerde İstanbul Beşiktaş’ta futbol maçından sonra yaşanan terör olayında yaşamını yitiren şehitlerimiz anısına yeşerdi.  Çeşme, Çiftlikköy-Kocadağ mevkiinde bulunan sakız korusunu ziyaret eden Bahar Lions Kulübü üyeleri son fidanı birlikte dikti.

Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, Bahar Lions Kulübü Başkanı Füsun Koç ve Kulüp üyelerine sakız ağaçlandırma sahasında İzmir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gençol; “Devam eden proje ile  2  yıl sonunda toplam 4000 adet sakız veren sakız fidanları dikilerek sakızlık  tesis edilecek.10 yıllık bakım sürecinden sonra damla sakızı üretimine geçilecek.Şehitlerimiz anısına  dikilen ağaçlara evlatlarımız  gibi bakacağız.” dedi.

Metin Gençol doğaya katkılarından dolayı teşekkür ederek Bahar Lions Kulübü Başkanı Füsun Koç’a plaket takdim etti.

Bahar Lions Kulübü Başkanı Füsun Koç;  ''Duygularım gerçekten çok yoğun. Korunun oluşmasında hepimizin teker teker emeği var. Ekip ruhumuz muhteşemdi. İnandık ve şu anda gerçekleştirdiğimiz şeyin ne kadar güzel olduğunu gördük.Bağışladığımız yüz fidanlık sakız korusunu  şehitlerimiz anısına oluşturduk. Sakız fidanlarına dokunmak bile çok özel bir şey. Ege Orman Vakfı'na bu güzel fırsatı bize tanıdığı için çok teşekkür ediyoruz'' dedi.

Konuşmaların ardından Bahar Lions Kulübü üyeleri hep birlikte şehitler anısına son sakız fidanını  toprakla buluşturdu.