DEÜ İşletme Fakültesi 2 bin 158 fidana can verdi

Ağaçlandırma sahasında 1158 fidan Fakülte adına, 1000 fidan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına yeşerecek. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Ege Orman Vakfı ile birlikte 2 yıldır çalışmalarını sürdüren DEÜ İşletme Fakültesi öğrencileri  korularını ziyaret ederek son fidanları dikti.

Düzenlenen fidan dikim törenine DEÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Arbak, DEÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Metin Kurşun, Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, “''2015 yılının Nisan ayında sosyal sorumluluk projesi protokolünü imzaladık ve o günden beride bu faaliyetler sizlerin katkıları ile sürüyor. Bu aşamada erozyon konusunda, karbon ayak izi konusunda, küresel ısınma konusunda hep dikkatler çekildi. Bir taraftan da sizler kermes düzenleyerek, stant açarak fidan bağışını arttırdınız ve bu sayede 2016 yılı dahil olmak üzere 3 bin 400 fidanın yeşermesini sağladınız.” dedi.

Metin Gençol, katkılarından dolayı teşekkür ederek Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Arbak’a plaket takdim etti. Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yasemin Arbak, ''Ben bağışlara katkı sağlayan tüm öğrencilerimize, hocalarımıza ve Ege Orman Vakfı'na çok teşekkür ediyorum. Yeni projemiz mezunlar korusu veya ormanı kurmak. Sizinde bir dikili ağacınız var ve çevreye çok önemli katkı sağlıyorsunuz. Üniversitelerin tek amacı eğitim vermek değil aynı zamanda araştırma yapmak daha da önemli bir şey var topluma katkı sağlamak.Dolayısı ile bu proje ile görevimizi yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. '' diye konuştu.

Tören sonunda öğrenciler fidanları  toprakla buluşturdu.