Doğaya bin fidanlık miras


Geçirdiği rahatsızlık sonucu, 9 ay önce 63 yaşında hayatını kaybeden  Kasap İzzet Akbıyık doğaya bin fidanlık miras bıraktı. Akbıyık ailesi, merhumun vasiyeti üzerine  Ege Orman Vakfı’na bin fidanlık bağışta bulundu ve İzzet Akbıyık anısına koru oluşturdu. Torbalı-Taşkesik ağaçlandırma sahasında oluşturulan koruda Akbıyık Ailesi fidanları İzzet Akbıyık anısına dikti.   

İzzet Akbıyık anısına oluşturulan korunun fidan dikim törenine; eşi Ayşe Akbıyık, kızı Yıldız Akbıyık , oğlu Yasin Akbıyık, ağabeyleri Yusuf-İsmail Akbıyık  katıldı.

Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Perihan Öztürk, Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Öztürk, “Bu ormanda bulunan ağaçlar belki sizin çocuklarınız için nefes olacak, bizden sonraki kuşaklar için hayat olacak çünkü buna çok ihtiyacımız var. Ne kadar güzel bir insanmış ki arkasında böyle bir miras bırakıyor. '' diye konuştu. Öztürk, Akyıldız Ailesi’ne plaket takdim etti.

Merhum İzzet Akbıyık'ın ağabeyi Yusuf Akbıyık ise: kardeşinin fidanlarda yaşayacağını söyledi. Konuşmaların ardından fidanlar İzzet Akbıyık anısına toprakla  buluştu.