EN GÜZEL HEDİYE

Ege Orman Vakfı'nın, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü işbirliği ile İzmir-Çeşme otoyol kenarında devam eden ağaçlandırma çalışmalarının bir parseline İşadamı Kamuran Hallaç 4 ay önce bağışta bulunarak; 2980 fidanlık ağaçlandırma çalışmasını eşi Neval Hallaç’a hediye etmişti. Bağışlanan fidanlar için ağaçlandırma sahasında fidan dikim töreni düzenlendi.

Yapılan fidan dikim törenine Neval- Kamuran Hallaç, kızları Gülendam Hallaç Yıldız,Gülfidan Hallaç Hitay, Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, Genel Müdür Yardımcısı Perihan Öztürk, Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Sırma Buğdaycı  ve Mütevelli Heyeti Üyesi Nadide Şele  katıldı.

Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol; ‘’İzmir-Çeşme Karayolu’nda otoyol çevre ağaçlandırma çalışmalarımız bu sene 3.yılına giriyor. Bu projenin amaçları; otoyol şevlerinde toprağı erozyona karşı korumak, geçen araçların havaya saldıkları karbondioksiti absorbe etmek. Bir önemli katkısı da buradaki ağaçlandırma çalışmasında levhalarımızın görünür vaziyette olması, buradan geçenlere hem ormanı, hem ağaçları hatırlatıp, belki özendirip ağaç dikmeye sevk edecektir. Ben katkılarından dolayı Hallaç Ailesine teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

Neval Hallaç, çok mutlu olduğunu belirtikten,  İş adamı Kamuran Hallaç, “Ege Orman Vakfı’na bizi böyle bir güzellikle buluşturmuş olmalarından dolayı teşekkürlerimizi sunarız. Doğayı çok seviyoruz. Ormanlar için küçük bir katkımız olabildi ise ne mutlu bize.’’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, Neval Hallaç ve eşi Kamuran Hallaç’a günün anısına plaket takdim etti. Konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluştu.

Neval Hallaç adına İzmir-Çeşme otobanında yeşerecek 2980 fidan; Kırtık Mavi Servi, Limon Servi, Zakkum ve Mesem’den oluşuyor.  

İzmir-Çeşme Otobanı Ağaçlandırma Çalışması hakkında: Ege Orman Vakfı’nın yaklaşık üç yıl önce başlayan ve devam eden İzmir-Çeşme otobanı ağaçlandırma projesinde şu ana kadar 35 parselde toplam 156 bin  fidan dikimi tamamlandı.

Şu an 18 parselde devam eden ağaçlandırma projesinde; damlama sulama sistemleri kurularak sulama yapılıyor. Fidan bakımları 5 yıl boyunca Ege Orman Vakfı tarafından yapılacak.

Yapılan ağaçlandırma çalışması ile İzmir-Çeşme otobanında yol kenarları daha yeşil olacak. Otoyolda seyahat eden araçların atmosfere saldığı karbon emisyon miktarı da ağaçlandırma sayesinde azalacak.