İsmet Bölükbaşı fidanlarda yaşayacak

Foça ağaçlandırma sahasında 500 fidan ile oluşturulan koruda fidan dikim töreni düzenlendi.

Düzenlenen fidan dikim törenine merhum Bölükbaşı'nın eşi Semra Bölükbaşı kızları Zalihanur ve Başak Bölükbaşı ile dostları katıldı.

Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili, Foça ağaçlandırma sahasında Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bilgili, “Kaybettiklerimizi fidanlarla yaşatacağız. Buradaki fidanlar büyüdükçe yer altında su, toprağa hava, kuşlara yuva olacak. Sayın başsavcımız İsmet Bölükbaşı'nın anısı ilelebet yaşayacak.'' diye konuştu.

Başsavcı Bölükbaşı'nın kızı Zalihanur Bölükbaşı; “Babam doğayı ve ağaçları çok severdi. Aynı zamanda Bağarası'nı da çok severdi.Ölümünden bir gün önce buraları ziyaret etmişti.Bizim için çok anlamlı o yüzden. Ağaçlarla beraber yeni yaşam alanları yaratmış olacağız. Belki bir kuşa belki bir kaplumbağaya ya da farklı canlılara babamın sayesinde bir ortam hazırlamış olduk. Onun anısı bu şekilde yaşayacak sonsuza kadar.'' dedi.

Konuşmaların ardından Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili merhum Bölükbaşı'nın eşi Semra ve kızı Zalihanur Bölükbaşı'na plaket takdim etti ardından fidanlar ismet Bölükbaşı anısına toprakla buluştu.