Doğanın Uğur Böcekleri

Ege Orman Vakfı’nın Çeşme-Ildırı-Kadıovacık mevkiinde ağaçlandırdığı sahada yapılan eğitime Kulüp üyesi Filiz Sın’ın sahibi olduğu Uygar Uğur Böceği Anaokulu öğrencileri katıldı.

Ege Orman Vakfı eğitim gönüllüleri tarafından okulda gerçekleştirilen ağaç ve orman sevgisi, ormanların önemi konulu sunumun ardından çocuklar doğada eğitim aldılar.

Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, Vakfın Çeşme-Ildırı-Kadıovacık mevkiinde ağaçlandırdığı sahada minik öğrencilere doğa ve ormanlar hakkında eğitim verdi. Etkinlik hakkında bilgi veren Gençol; “Bugün çok önemli bir organizasyon yapıyoruz Bahar Lions Kulübü işbirliği ile. Ege Orman Vakfı eğitim faaliyetlerini anaokullarından başlayarak sürdürüyor. Bugün ormanda bir doğa eğitimi düzenlendi Uğur Böceği ana okulları ile birlikte. Çocuklar buraya gelince büyük bir sevinç yaşadılar. Ağaçlara, ormanlara dokundular; böcekleri gördüler. Bu durum onları çok heyecanlandırıyor.” dedi. Minikler sembolik fidan dikerek fidanları suladılar;  çevre ile ilgili şiirler okuyup şarkılar söylediler.

Bahar Lions Kulübü Başkanı Füsun Koç, “Dünya Lions Günü aktivitesi olarak doğa ile ilgili bir etkinlik yapmak istedik. Uğur Böceği anaokulu öğrencileri ile beraber, Ege Orman Vakfı’na ait bir ormanlık alanda çevre bilincini geliştirmek, fidan dikiminin nasıl yapıldığını çocuklara göstermek için buradayız. Ege Orman Vakfı ile 2000 yılından bu yana işbirliğimiz devam ediyor. Bu sene farklı projelere imza atacağız.” diye konuştu.

Uygar Uğur Böceği öğrencilerinin gerçekleştirilen etkinlik kapsamında ki görselleri, Ege Orman Vakfı’nın kataloğunda, tanıtım filminde ve web sitesinde yer alacak.