En Güzel Bayram Hediyesi

İşadamı Kamuran Hallaç, 2980 fidanlık ağaçlandırma çalışmasının eşi Neval Hallaç’a bayram hediyesi olduğunu söyledi.

Ağaçlandırma çalışması için,  Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol ile Kamuran Hallaç protokol imzaladı. Protokol imza töreni sırasında gözyaşlarını tutamayan Neval Hallaç, çok mutlu olduğunu belirtti ve pırlanta hediye edilse bu kadar sevinmezdim diye konuştu.

Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol; “Neval Hanım’ın Bahar Lions Kulübü’nde Ege Orman Vakfı'na önemli destekleri var. Piriştina Ormanı’nda bin fidanlık bir korusu var. Fidanlar o zaman kurşun kalem büyüklüğünde fidanlardı şimdi 3-4 metreye ulaştı. Ben katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi. Çeşme-İzmir otoyol ağaçlandırması ile ilgili bilgi veren Gençol: “Çok farklı bir proje. Biz bu projeyi Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ile imzaladığımız protokoller çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Parsellerde toprak işlemesi, damla sulama tesisi ve fidanların yaz boyunca arazözlerle sulanmasıyla ilgili çok titiz bir çalışma yapılıyor. İleride İzmir'den Çeşme'ye giderken sizin adınıza tesis edilmiş parsel ve diğer parsellerle birlikte yemyeşil bir koridordan geçerek Çeşme'ye ulaşacaksınız.” diye konuştu.

Neval Hallaç adına İzmir-Çeşme otobanında yeşerecek 2980 fidan; Kırtık Mavi Servi, Limon Servi, Zakkum ve Mesem’den oluşuyor. 

İzmir-Çeşme Otobanı Ağaçlandırma Çalışması hakkında: Ege Orman Vakfı’nın yaklaşık iki yıl önce başlayan ve devam eden İzmir-Çeşme otobanı ağaçlandırma projesinde şu ana kadar 35 parselde toplam 141 bin 350 fidan dikimi tamamlandı.

Şu an 18 parselde devam eden ağaçlandırma projesinde; damlama sulama sistemleri kurularak sulama yapılıyor. Fidan bakımları 5 yıl boyunca Ege Orman Vakfı tarafından yapılacak.

Yapılan ağaçlandırma çalışması ile İzmir-Çeşme otobanında yol kenarları daha yeşil olacak. Otoyolda seyahat eden araçların atmosfere saldığı karbon emisyon miktarı da ağaçlandırma sayesinde azalacak.