ÖZSANDIK FİDANLARDA YAŞAYACAK

Selçuk Borovalı öncülüğünde Çeşme-Ildırı-Kadıovacık ağaçlandırma sahasında Ege Orman Vakfı ile birlikte oluşturulan koruda fidan dikim töreni düzenlendi.
 
Düzenlenen fidan dikim törenine merhum Birol Özsandık'ın eşi Nuray Özsandık, kızı Selin Özsandık ve arkadaşları katıldı.
 
Korunun oluşmasına öncülük eden yelken sporundan takım arkadaşı ve aynı zamanda Ege Orman Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Borovalı, ‘’Fidan dikmeyi, tüm takım arkadaşları olarak kaybettiğimiz değerli arkadaşımız Birol'a olan özlemimizi, acımızı, üzüntümüzü ifade etmenin bir yolu olarak düşündük.  Ekibimizin üyelerinin birlikte yaptığı fidan bağışlarıyla oluşan 'Birol Özsandık Korusu'  acıyı, üzüntüyü aramızda paylaşma şeklimiz. Tesellimiz ise dikilen her fidan ayrı bir can, hayatın bir devamı. Sevgili Birol burada binlerce fidanda yaşayacak. ” diye konuştu.
 
Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Perihan Öztürk, Çeşme-Ildırı-Kadıovacık  mevkiinde Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Öztürk, kurşun kalem büyüklüğünde dikilen fidanlara 5 yıl boyunca bakım yapıldığını söyledi. Öztürk, yitirdiklerimizi fidanlarda yaşatma düşüncemize sahip çıkan siz değerli doğa dostlarına teşekkür ediyoruz diyerek  Birol Özsandık'ın kızı Selin ve eşi Nuray Özsandık’a plaket takdim etti.
 
Birol Özsandık'ın eşi Nuray Özsandık ise:''Bütün yelken arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Sizleri çok severdi, doğayı severdi. Herkese çok teşekkür ediyorum. '' diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından fidanlar Birol Özsandık anısına toprakla buluştu.