Ege Orman Vakfı ile “Karbonsuz Uçuş”


“Gelecek kuşaklar orman yok demesin” sloganı ile 24 yıldır birçok  başarılı projeyi hayata geçiren Ege Orman Vakfı, “Karbonsuz uçuş” ile bir ilke daha imza atıyor.  Ege Orman Vakfı’nın www.egeorman.org.tr web adresine eklenen “Karbonsuz uçuş” bölümü ile kişiler, kurumsal veya bireysel  olarak yaptıkları uçuşlarıyla ortaya çıkan karbon salımını fidan dikerek telafi edilebilecek.

Yaptığımız her uçuşun küresel ısınmayı arttırdığını ve küresel ısınma sonucunda ormanlarımızın hızla azaldığını  belirten Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili, “Karbon ayak izi, her bir bireyin çeşitli günlük faaliyetleri sonucu dolaylı ve dolaysız olarak doğaya yayılmasına sebep olduğu karbondioksit miktarının toplamıdır. Ev, araba, alışveriş gibi günlük rutinlerin hepsinin karbon ayak izimize etkisi vardır. Fakat birçoğumuz için uçuşlarımız kişisel karbon salımımızda en büyük paya sahiptir. Uçuş emisyonlarının %80’i uzun mesafe uçuşlarında gerçekleşir. Özellikle ticari uçuşlar şirketlerin iş süreçlerindeki emisyonlarını oldukça yükseltmektedir.” dedi.

Ege Orman Vakfı’nın, www.egeorman.org.tr web sitesine eklenen “Karbonsuz uçuş” bölümü ile doğaseverler, kurumsal ve bireysel uçuşlar için karbon salımını kolayca hesaplayarak, telafisi için dikilmesi gereken fidan sayısını öğrenip bağışta bulunulabiliyorlar. Bağış yapanlara, Ege Orman Vakfı tarafından “Karbonsuz Uçuş Sertifikası” gönderiliyor.


Karbonsuz uçuş için seyahat ve uçuş sektörlerinin desteklerini beklediklerini belirten Bilgili, “Proje ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler Ege Orman Vakfı’nın 0 232 464 51 60-463 80 80 nolu telefonlarını arayabilirler.” dedi.